Studie aan de Stellenbosch University in Kaapstad!

Kan ik hier mijn electra opwaarderen?

Met ruim 120km/u scheerden we over een landelijke weg door (waarschijnlijk) een heelprachtig glooiend landschap. Het was ongeveer 21:45uur 's avonds wanneer we over de nationale weg van Kaapstad naar Stellenbosch reden.Buiten pikkedonker, er was niets te zien.

Tot dusver mijn eerste indruk nadat ik uit het vliegtuig ben gestapt. Meer valt er eigenlijk niet te vertellen.

Eenmaal aangekomen in Stellenbosch kreeg ik een rondleiding door mijn nieuwe thuis voor de komende zes maanden. Echt een prima appartement waar ik heel blij mee ben. Het is echt gloednieuw (er zijn 2 andere studenten in geweest, slechts tijdelijk voor maar 3 dagen). Ik heb mijn koffer uitgepakt en rond 00:00 ben ik gaan slapen.

Na een goede nachtrust werd ik vanmorgen om 07:00uur wakker. Het was nog niet helemaal licht dus ik kon helaas nog niets zien. Pas na het ontbijt, het was inmiddels 08:00uur, kon ik duidelijk opmaken hoe het er in dit deel van Zuid-Afrika nu uit ziet.

Het dorpje is klein, maar ziet er erg goed uit. Helemaal in de oud-Nederlands koloniale stijl.

Vandaag ben ik al de hele dag heen en weer aan het lopen tussen de verschillende universiteitsgebouwen. De meeste andere internationale studenten zijn deze hele week al bezig geweest met een orientatieprogramma. Ik kan vanaf vanavond (bij de welkomstbraai (barbeque)) aanhaken. Vandaag moet alleen administratie op orde gemaakt worden. Inschrijven bij de vakken die ik wil nemen en ik heb zelfs al twee introductiecolleges gehad.

Leuk te weten (en dat verklaard de titel), het lijkt erop dat je overal prepaid voor betaald in dit dorpje (was vorig jaar toch wel anders in het noorden van Z-Afrika). We betalen hier prepaid voor de telefoon, voor het internet, maar ook voor de electriciteit! Er loopt een metertje in de keuken, die houdt bij hoeveel KW/h elektriciteit er nog op de prepaid-kaart staan. Je gaat naar een winkeltje om naar een x aantal KW/h stroom te halen. Raar systeem, maar mijn huisbazin (aardige vrouw trouwens) waardeerd het op. Mag ze inmiddels ook wel doen want het tegoed op demeter isbijna op!

Ik ga maar weer stoppen, want zoals ik zei: Ik betaal op prepaid basis! Foto's kan ik eventueel 's avonds uploaden, om de kosten te drukken haha.

Groetjes en tot ziens!

Gydo

Dennis Tak

Haha, niet vergeten opwaarderen dus! Is het daardoor ook duurder dan in NL?

Goed te horen dat je goed bent.

aangekomen, ik zie uit naar je foto's.

Groeten,

Dennis

Linda

Gydo!!

Haha te grappig! Beetje wennen aan het systeem dus daar!;) Nog tijd om het daar een beetje te verkennen of beginnen je colleges al in deze dagen?? Appartement ziet er té luxe uit trouwens! Kun jij je zeker op je gemak vertoeven dacht ik zo haha..
Have fun!

Liefs Linda

Bas

Hey Gydo

Leuk om te horen dat t bevalt, mooi appartement idd!
Veel plezier daaro, greetings from Basss

Je weet wel, die met die middelvinger:P

Savannah

Klinkt al leuk! Hoe is het weer?
En hoe zit het eigenlijk met het tijdverschil, is daar hetzelfde tijd in NL (dus 6 uur verschil met ons)?

Groetjes!

Mandy Tak

Hey!

Fijn te horen dat je goed bent aangekomen!

Apart zeg dat je electra hebt via prepaid kaarten. Hoe zit het eigenlijk met je internet dan?

groetjes en geniet ervan!
Mandy

Mandy Tak

Ik bedoel dus, hoe komt internet je kamer binnen? :P

Alex

Ik hou het kort, want je moet al studeren denk ik. Succes.

Groeten, Alex

Freek

Hey Gydo,

grappig zo'n prepaid systeem. Maar volgens mij mag je al blij zijn met "een systeem", een paar km verderop in afrika (waar op dit moment een vriendin van mij zit), zijn ze al blij met soms electriciteit! Have fun daar in Zuid Afrika.

Groeten,

Freek

Arjan

Hoi Gydo,

Een leuk je verhaal te lezen, lijkt me een erg avontuurlijk land. Vanaf nu genoeg te doen dus.. studeren, prepaid cards opladen en BBQ-en.

Ik ben benieuwd naar je volgende verslag,
Groetjes uit Afri... (ok) Almere

Mandy en Jacqueline

Waar blijft de volgende blog? We kijken er naaruit.. of moet je eerst je internet opwaarderen? ;)

groetjes
Mandy en Jacqueline