Welkom!
Hallo en welkom op mijn reislog!
Op deze site zal ik het komende half jaar een weblog bijhouden, zodat jullie weten waar ik zoal mee bezig ben. De planning ziet er voorlopig alsvolgt uit:
Ik vlieg in week 29 (13 t/m 17 juli) van Amsterdam naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Eenmaal aangekomen rij ik per auto verder naar Stellenbosch, wat zich op enkele tientallen kilometers van Kaapstad bevindt. Stellenbosch is een klein stadje wat hoofdzakelijk bestaat uit de Stellenbosch University, met bijbehorende (internationale) studenten-bevolking. Ik zeg nadrukkelijk internationaal, omdat er veel buitenlandse studenten komen. Stellenbosch University is internationaal misschien wel de meest bekende universiteit in Zuid-Afrika.
Ik zal tot december een studie gaan volgen aan de Faculty of Arts and Social Science. De studie richt zich voornamelijk op conflicten en de nasleep daarvan op het Afrikaanse continent. Heel interessant en relevant voor mijn huidige studie!
Ik ben erg blij om binnen 12 maanden tijd weer terug te mogen naar Zuid-Afrika. Het kwam uit redelijk onverwachte hoek, maar ik ben er ontzettend blij mee (voor de personen die dit niet weten, vorige zomer ben ik reeds 4 weken in Afrika geweest en dat is heel goed bevallen!).
Helaas heb ik geen kamer op de campus zelf kunnen bemachtigen (daarvoor was ik te laat!). Maar ik heb wel een mooi appartement kunnen huren in het centrum van het stadje (overigens met zicht op de campus, zo groot is Stellenbosch niet). Dit heeft natuurlijk ook zijn voordelen! Ik vind het dus wel prima (zie de foto's in het bijbehorende album! (Klik op de letters))
Midden in het semester wat ik ga volgen zit een 10-daagse vakantieperiode verstopt, wat ik dan ga doen weet ik nog niet precies. Maar het is erg aantrekkelijk om over de grens bij naburige landen te gaan kijken (Mozambique, Botswana, Zambia misschien?). We zullen wel zien hoe het loopt, ik hou mijn opties zoals altijd open en zie waar het schip strand!
Aan het eind van het semester (eind november/begin december) hoop ik ook nog even wat tijd en ruimte te hebben om rond te trekken. Waarna ik door zal vliegen richting de Verenigde Staten om daar verenigd te worden met de rest van het gezin! Zodat we gezellig met zijn allen kerst kunnen vieren. Maargoed, dat is allemaal voor de lange termijn-planning.
Eerst nog maar zien hoe ik in Zuid-Afrika kom, want tot dusver heb ik (helaas) nog geen visum of uberhaupt nog geen tickets. Het visum duurt allemaal lang en het proces is erg bureaucratisch! Maar ik voorzie vooralsnog geen problemen (zolang de zorgverzekeraar en het ziekenhuis even hun best doen om de juiste papieren op tijd op te sturen).
Tot dusver mijn eerste bericht, het volgende bericht komt hopelijk vanuit het 'winterse' Zuid-Afrika (Ja, daar zijn de seizoenen inderdaad omgedraaid).
Voor mijn eigen motivatie nog maar wat foto's van afgelopen jaar: Zie het fotoboek 'Zuid-Afrika 2008'!!!
Veel succes! Hopelijk lukt het ook je visum op tijd te krijgen.
Verder, dat appartement ziet wel goed uit. ;)
groetjes
Mandy
Klinkt allemaal erg leuk, heel veel succes en plezier! :D En geniet ervan, maar dat kan bijna niet anders met zo'n mooie omgeving.. Het appartement ziet er ook tof uit, als je toevallig nog wat ruimte over hebt in je koffer..ik wil er ook best vertoeven hoor! :P Haha
xx, Melissa.
Leuk !!Succes
Groetjes je nicht
Hoi Gydo, ik wens je een leerzame, succesvolle, interessante en plezierige periode toe.
Leuk, inmiddels 2 weblogs om te volgen :). Who's next?
Ik verwacht natuurlijk wel dat je na die tijd kunt cricketen natuurlijk. Engeland komt in november voor 3 mnd naar ZA, dus verzekerd van genoeg kijkplezier! Helaas spelen ze niet in Stellenbosch. Maar ik weet dat er een cricket ground is:-)
Have fun in Zuid-Afrika ;). Erg gaaf, maak er een mooie tijd van.
Groeten,
Dennis
ey man....
wij willen in enschede wel een afscheidsfeest. Je zit in Almere toch alleen in huis, dus begin te organiseren!
Ed en ik verwachtten dat we binnenkort uitgenodigd worden.
veel plezier in ZA...hopelijk leer je er meer als bij kw.
W8, volgens mij mis ik een stukje... Zit je nog op de KMA en ga je dit ff tussendoor doen... Of heb je ook het leger vaarwel gezegd? Ach ik ga ook van de herfst weer die kant uit, dus misschien kom ik je wel tegen :D
Nee dit is in het kader van de opleiding :-)
Wie weet! Geef maar een gil, dan gaan we een paar golven besurfen
heeyyy!!!
echt leuk dat je alweer naar zuid-afrika gaat, ik zou wel met je mee willen maar dat kan natuurlijk niet ik heb nog school. :P
XXX je nichtje naomie
Hoi Gydo,
Heel avontuur zeg, maar gelijk heb je. Aan de foto´s te zien zal het best goed bevallen.
Veel succes met je studie!
Hoi Gydo, ben je inmiddels gearriveerd??
Wouw gydo, afgezien van de nare en lastige omstandigheden om naar zo'n oord te kunnen, vind ik de foto's en je verhaal prachtig. Echt mooie foto's. GIsteravond heb ik op Discovery nog een uitzending genzien over de tigershark, bullshark en the whiteshark. DIe komen dus ook voor de kust van Afrika voor. Dus oppassen hoor! ;)
Groetjes!
Hey,
Via google kwam ik op je site. Ik overweeg om in Zuid-Afrika te gaan studeren, maar ik twijfel nog. Ik vraag me af: wat is de huurprijs van de kamers daar in Zuid-Afrika? Binnen- en buiten de campus. Ik begreep dat het buiten de campus snel al behoorlijk duur kan zijn (>220 Euro). Weet je of er goedkopere opties buiten de campus zijn?
Adios,
Hein - student theologie